به گزارش شهرآرانیوز، رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۲۷ اردیبهشت ماه در لایو اینستاگرامی خود به جریان معوقات فوقالعاده ۵۰ درصد اشاره کرد. بر اساس فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری، این امکان وجود دارد که دستگاههای اجرایی فوقالعاده شغل تا ۵۰ درصد را با توجه به منابع مالی اعمال کنند. نوبخت در این رابطه گفت که این امتیاز از اواخر سال ۱۳۹۸ از سوی سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده و آن را اجرا شده میدانند ولی اگر دستگاهی است که هنوز فصل دهم برای آن اجرا نشده، اعلام کند تا اجرا شود.
در بخشی از سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه به این موضوع اشاره شد که « نکته دیگر ۵۰ درصد فرهنگیان است که این ۵۰ درصد فوق العاده ویژه به طور ناقص اجرا شد؛ نه این طور نیست باید کامل اجرا شود. ما منابع مالی را آماده کردیم و من به وزیر محترم آموزش و پرورش هم تاکید می کنم که این کار انجام شود.»
پس از آن بود که درخواست هایی پیرامون اعمال فوق العاده ویژه به وجود آمد. حتی برخی فرهنگیان معتقد بودند که «وزارت آموزش و پرورش نسبت به اعتراضات به حق فرهنگیان واکنشی نشان نمی دهد و تنها وعده می دهد و فریبکاری می کند.»
هفتم خردادماه، سلیمان زاده، رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش با توجه به ابهامات بوجود آمده برای برخی فرهنگیان در خصوص «افزایش ۵۰ درصدی فوق العاده ویژه همکاران، از محل امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری»، به تشریح نحوه اجرای این مصوبه در آموزش و پرورش پرداخت.
به موجب تصویب نامه ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۳ هیئت وزیران، اجازه پرداخت فوقالعاده ویژه مشاغل تخصصی، موضوع بند «۱۰» ماده «۶۸» قانون مدیریت خدمات کشوری، برای کارکنان ستادی وزارتخانهها و سازمانهای مستقل زیر نظر رئیسجمهور که انجام فعالیت و وظایف تخصصی، ستادی، تحقیقاتی و حساس را به عهده داشتند برای حداکثر ۲۵درصد از مشاغل که واجد شرایط و ویژگیهای مطرح شده در بند مذکور بودند، با احتساب مشاغلی که به تصویب هیئت وزیران رسیده است، متناسب با کارآیی و اثر بخشی کارکنان ستادی دستگاههای مشمول، حداکثر تا ۳۵ درصد حقوق و فوقالعاده های مستمر، مشروط به اعمال اصلاحات ساختاری، نیروی انسانی، فناوری و واگذاری امور به بخش غیر دولتی(احکام مذکور در این قانون) و استفاده از منابع حاصل از صرفهجویی های به عمل آمده و همچنین وجود اعتبار و تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به نحوی که متوسط پرداختی به کارکنان آن دستگاه از ۶۰درصد سقف تعیین شده تجاوز ننماید، مجاز دانسته شده است.
وی افزود: بر این اساس از تاریخ اول فروردین ماه ۱۳۹۵، به طور میانگین، ۲۱درصد «حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر» تنها ۱۵ رشته شغلی مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور، افزایش یافت. مشمولان طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور، از تاریخ اول مهرماه ۱۳۹۴، از افزایش «حق شغل» به میزان ۱۵، ۲۵، ۳۵و ۵۰ درصد و از تاریخ اول مهرماه ۱۳۹۸، از افزایش «حق شغل»؛ «حق شاغل» و «فوق العاده شغل»، تا ۵۰درصد برحسب رتبه شغلی، برخوردار شدند.
اما ۱۵ تیر ماه امسال وزیر آموزش و پرورش از هماهنگی برای استفاده فرهنگیان از ۵۰ درصد فوقالعاده فصل دهم خبر داد.
حاجی میرزایی با بیان اینکه هر فوقالعادهای که کارکنان دولت دریافت میکنند معلمان نیز باید دریافت کنند، گفته است: ۵۰ درصد فوق العاده فصل دهم را که همه کارکنان استفاده میکنند فرهنگیان نیز استفاده می کنند اما ۲۱ درصد فوقالعاده ویژه فرهنگیان را تعدادی از افراد دریافت میکنند و تعدادی نیز درصد کمتری از آن را استفاده میکنند. اخیراً هماهنگی هایی با سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته تا همه فرهنگیان از آن بهره مند شوند.
با این حال هنوز فرهنگیان منتظر اجرای این وعده هستند.